Nieuws


Ik wil gaan koken…en nu? - woensdag 1 januari 2014

Maak het niet te moeilijk voor jezelf, mocht je voor visite willen gaan koken,
neem dan een recept wat je al eerder hebt gemaakt en dus kent.

Lees het recept altijd eerst helemaal, zodat je zeker weet dat je niet halverwege voor verrassingen komt te staan.
Bijvoorbeeld:
Een bereiding die nog te moeilijk is of dat je bepaalde kookgerei nodig hebt die je niet bezit.
Het kan ook voorkomen dat er halverwege of onderaan een recept staat dat je iets een dag van te voren moet maken, bijvoorbeeld om het een nacht te laten marineren.
Dit is erg vervelend als je op de dag zelf begint en ook nog visite krijgt.
Dan nu de ingrediënten, niets is vervelender als je iets niet bij je supermarkt kan krijgen.
Controleer altijd of je alle ingrediënten kent, mocht er iets tussen zitten wat je niet bekend voorkomt,
check dan bij een zoekmachine op het internet wat het precies is en waar je het kunt kopen.

Als je het recept goed hebt gelezen en alles ervoor in huis hebt,
dan is het moment daar gekomen dat je kunt beginnen met koken.
Zorg dat je het recept in de buurt heb liggen, mocht je het even niet meer weten.
Veel recepten worden geschreven door koks die goed zijn in snijden en dingen te gelijker tijd  doen.
Terwijl het vlees of vis al in de pan ligt, maken zij de groente tussendoor schoon.

Ik zelf zou adviseren, haal het vlees of vis uit de koelkast, zodat het alvast op kamertemperatuur kan komen.
Zet alle ingrediënten en kookgerei klaar.
Snij en weeg eerst alle ingrediënten en zet deze in schaaltjes opzij.

Nu kun je relaxed beginnen met koken, want alles staat klaar, gesneden en gewogen.
Geloof mij, als je bovenstaande stappen volgt, dan zal dit een hoop gestress schelen en kan het (bijna) niet meer mis gaan.

Veel kook en eet plezier! 
 

Reacties:

Je kan ook gewoon naar FEBO gaan, is altijd goed

David- 29-04-2015


Reageren:

Anti-spam 4 + 8 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >