Geschiedenis

                                                

 
Het woord "Culina" stamt af van het Latijnse woord voor culinair en betekent
"de kookkunst" of "de keuken betreffende".
Koken wordt misschien door sommigen gezien als een dagelijkse noodzakelijke bezigheid,
maar het kan ook worden gezien als kunst, een vak en een vorm van expressie.
Het koken is ontstaan als kunst in de tijd van de Grieken.

De Romeinen namen dit over en met een grote verscheidenheid aan producten
uit alle delen van het rijk kwam de kookkunst tot bloei.
In rijkere Romeinse huizen hadden ze een apart vertrek voor het bereiden
van warme maaltijden, de culina.
Armere Romeinse huizen hadden geen aparte keuken, daar bevond de keuken zich in de hoek van de kamer.

In de Middeleeuwen ging het grotendeels om het bereiden van vlees en het drinken van bier.
In de Renaissance kwam er weer meer aandacht voor de kookkunst.
Pas vanaf de twintigste eeuw ging het meer over het behoud van de natuurlijke smaken,
ook werd er vanaf toen gekeken naar de hoeveelheid koolhydraten, vetten en suiker in voedsel.

Voor vragen en/of informatie kunt u altijd mailen naar: culinaplaza@live.nl