Nieuws


Koud gebrouwen thee - zondag 15 mei 2016

Ik vind ijsthee heerlijk, maar het is ook meteen een suikerbom en laten we dat nou net niet meer willen.

Nu ik geen drankjes meer drink waar suiker aan is toegevoegd, ben ik aangewezen op water, thee en zelfgemaakte sappen.
Dit is absoluut geen straf, want je kunt hiermee variëren.

Terwijl ik het internet zat af te speuren voor nieuwe recepten etc. kwam ik "Cold Brew tea" tegen.
Cold brew tea is koud gebrouwen thee en is een heerlijke ijsthee voor luie mensen, geloof mij maar.

Het is mij niet geheel duidelijk waar het daadwerkelijk vandaan komt.
Heb gehoord dat het uit Taiwan komt, maar het blijkt al een hype te zijn in Amerika en Japan,
die aan het overwaaien is naar Nederland.
In ieder geval ik vind het een uitvinding!

Het is ontzettend makkelijk, lekker en fris.
Waarom is dit "anders"?
Watermoleculen bewegen sneller in heet water dan in koud water, hierdoor onttrekt koud water andere stoffen uit thee dan heet water. Omdat de moleculen minder snel bewegen, duurt cold brew dus ook langer.
Cold brew is minder bitter, maar de smaak is lekker fris.

Uit onderzoek is gebleken dat als je thee met koud water trekt het rijker is aan anti-oxidanten en het minder theïne bevat.

Hieronder zal ik vertellen hoe je het moet maken. Mijn advies is om zelf te kijken met welke thee je het lekkerst vindt.
Mijn eerste heb ik gemaakt met rooibos. Maar ze adviseren om het met witte thee te doen, deze thee is nog gezonder dan groene thee.

Doe 1 zakje thee in een glazen kan en vul deze met 1 liter koud water.
Zet de kan minimaal 12 uur in de koelkast.
Proost!
Afbeelding invoegen

Groetjes,

Culinaplaza

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam negen + 6 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >