Nieuws


Zoete aardappelpuree - zaterdag 2 januari 2016

Ik hoorde laatst van vrienden dat ze voor de kerst zoete aardappelpuree bij de AH hadden gekocht.
Mijn reactie was toen al: "Dat kan je toch ook zelf maken? Ontzettend makkelijk en ook nog heerlijk".
Maar goed zij hadden het dus gekocht. Toch wel een beetje nieuwsgierig naar het product van AH, want af en toe dingen  doordeweeks alleen in de oven of magnetron hoeven te gooien is wel verleidelijk.
Nou ik ben ALWEER genezen, wat een oplichterij.
Op de verpakking staat inderdaad: "Zoete Aardappelpuree".
Om te beginnen vind ik het er al erg licht uitzien voor een puree van zoete aardappel, maar goed we gaan verder kijken.
Op de achterkant staan dingen die mijn vermoedens bevestigen. "Aardappelpuree met zoete aardappelen", dit spreekt de tekst op de voorkant al tegen.
Dan gaan we naar de ingrediënten kijken:
47% ge­kook­te zoe­te aard­ap­pel, 35% ge­kook­te aard­ap­pel, room, boter, ze­tmeel (mais, rijst,) spe­ce­rij­en, an­ti­oxi­dant (E222 (SULFTIET), emul­ga­tor (E471). Ge­maakt in een be­drijf waar ook pin­da's en no­ten wor­den ver­werkt.

Dit is dus GEEN zoete aardappelpuree.

Ik zal hieronder een recept zetten voor een echt 100% Zoete Aardappelpuree
Ingrediënten voor 2 personen
→ 2 grote Zoete Aardappelen
→ 1 Ei
→ 1 klont Roomboter
→ Peper, verse zwarte
→ Zout, (Keltisch of Himalaya)
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappelen.
Snij ze in blokjes.
Doe de zoete aardappel blokjes met een flinke snuf zout in pannetje.
Vul de pan met water tot de aardappelen onderstaan.
Kook de zoete aardappelen in 15 à 20 minuten gaar.
Giet het water af en voeg het ei en klont boter toe.
Pureer met een staafmixer alles toen glad romig geheel.
Ze de pan nog even op laag tot middelmatig vuur, zodat het ei kan stollen.
Proef of er nog peper en/of zout bij moet.

Eet smakelijk!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam een + 6 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >