Nieuws


Zelf sap maken - maandag 28 maart 2016

Je kunt sap maken met een blender of sapcentrifuge, maar deze sappen kun je toch echt niet vergelijken met sap van een slowjuicer.
Als je sap maakt in een blender of sapcentrifuge, dan gaat dit op hoge snelheid en mengt er zuurstof bij het sap. Er ontstaat dan een proces dat oxidatie heet.
Hoe kun je oxideren herkennen, als je sap maakt met een blender of sapcentrifuge, heb je vaak al naar enkele minuten dat er een verkleuring optreed en de vaste en vloeibare delen in het sap scheiden.

Omdat het toerental erg hoog ligt bij een blender en sapcentrifuge komt er hitte vrij, vitamines, enzymen en antioxidanten kunnen hier erg slecht tegen en gaan hierdoor (gedeeltelijke) verloren.

Het woord zegt het eigenlijk al "SLOWjuicer”. Groenten en fruit wordt op langzame snelheid "geperst”, hierdoor blijft de temperatuur laag en komt er geen zuurstof bij het sap.
De voedingsstoffen van de sap blijven hierdoor optimaal.
Mocht je meer sap maken in 1 keer, vries dit dan onmiddellijk in, zo gaat er niets verloren en kun je meerdere keren van je sap genieten.

Informeer in je omgeving of iemand een slowjuicer heeft en of je die even mag lenen. Je kunt natuurlijk ook sapjes bestellen bij Frecious.

Sappen hebben geen vezels en die heb je wel nodig voor je darmen, mocht je veel sappen drinken en/of weinig vezels binnen krijgen, dan adviseer ik je om op een andere manier vezels binnen te krijgen.
Je kan bijvoorbeeld Psylliumvezels gebruiken, deze vezels zijn ook goed als je een moeilijke stoelgang hebt, ik zal in een andere blog meer over psylliumvezels schrijven.
Als je medische klachten hebt, informeer dan eerst bij je arts of je deze vezels zonder consequenties kunt nemen.

Mocht je eerst willen kijken of sappen iets voor jou is, dan kun via de volgde link sap bestellen:
https://frecious.nl/points/invitation/new/from/NDI1NQ,,/




Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam negen + 8 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >